Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκεκριμένα όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το επιδημιολογικό φορτίο στις τοπικές κοινότητες Ανθήλης του δήμου Λαμιέων και  Παλαικάστρου του δήμου Σητείας-Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο και στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, έχει μειωθεί σημαντικά.

Έτσι αποφασίστηκε να μην δοθεί παράταση στα περιοριστικά μέτρα. Έτσι στις συγκεκριμένες περιοχές από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 6:00 το πρωί, αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Αντίθετα τα μέτρα παρατείνονται μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, καθώς το ιικό φορτίο δεν έχει υποχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό στις περιοχές:

Στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας όπου υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτιση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους και οι οποίες βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου με 59 ενεργά κρούσματα και 123 στενές επαφές

Στο δήμο Σπάρτης με 49 ενεργά κρούσματα

Στο δήμο Εορδαίας και στη δημοτική κοινότητα Κρόκου του δήμου Κοζάνης και στη δημοτική κοινότητα Σιάτιστα του δήμου Βοΐου της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης που έχουν αυτή τη στιγμή 66, 33 και 13 κρούσματα αντίστοιχα.

Παράταση αποφασίστηκε και για το δήμο Ασπροπύργου της περιφερειακής ενότητας δυτικής Αττικής με 78 ενεργά κρούσματα όσο και για το δήμο Αχαρνών της περιφερειακής ανατολικής Αττικής

Ειδικά για τον δήμο Αχαρνών επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες γειτονιές, προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό καθώς αντί την τελευταία εβδομάδα μετά τα έξτρα περιοριστικά μέτρα, παρατηρείται μείωση, παρατηρείται αύξηση. Καθώς χθες υπήρχαν 175 χθες έναντι 166 πριν από μία εβδομάδα πριν.

Από αύριο, Σάββατο (23/1) μετά από εισήγηση των τοπικών αρχών ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στο οικισμό Ρομά τη δημοτικής ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης –Αλιβερίου της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας.

Επίσης ο κύριος Χαρδαλιάς έκανε λόγο και για τρεις ακόμα περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην χρειαστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

  • Στους δήμους Κομοτηνής και Μαρωνείας Σαπών π.ε. Ροδόπης
  • Στο δήμο Θάσου της περιφερειακής ενότητας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Στο δήμο Χαλκδιδέων της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας.

Στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν εμφανιστεί μικρά clusters (συρροές κρουσμάτων) που   παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες, μικρές αλλά σημαντικές αυξητικές τάσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων ώστε να μην χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα.

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός - Lockdown: Τι ισχύει για κυνήγι και ψάρεμα

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται για μία εβδομάδα το lockdown – Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.