Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αντίθεσή της με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, που ανακοίνωσε νωρίτερα η ΕΛΑΣ, εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ξεκαθαρίζοντας πως οι υγειονομικοί δεν προτίθενται να τηρήσουν τη σχετική απόφαση. 

«Με ποια επιστημονικά κριτήρια τα 100 άτομα που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία και τα 101 που τηρούν τα μέτρα διασπείρουν τον ιό;», αναφέρει ο κύριος Γιαννάκος προσθέτοντας πως την  ώρα που επιτρέπεται να γίνεται χαμός από κόσμο στα εμπορικά κέντρα (βλέπε Ερμού) είναι απαράδεκτο να επικαλούνται τη Δημόσια Υγεία και να απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων με κατασταλτικά μέτρα.

«Οι υγειονομικοί με αίσθημα ευθύνης προς τη δημόσια υγεία την οποία υπηρετούμε, τηρώντας όλα τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κοροναϊού, οργανώνουμε κινητοποιήσεις 28/1 και 16/2 με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας άνω των 100 ατόμων χωρίς να λάβουμε υπ όψιν την απόφαση της Αστυνομίας. Δεν θα μας κλείσουν το στόμα».

«Η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες», καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Διαβάστε ακόμα

Απαγόρευση συναθροίσεων: Άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό - «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Αγωγές Τσίπρα κατά των Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου για το εξοχικό στο Σούνιο - Ζητά 1 εκατ. ευρώ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.