Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παρούσα αύξηση θεωρείται «προβλεπόμενη» σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, όμως ήταν «λίγο πιο "τσιμπημένη" από αυτό που περιμέναμε», όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ακόμη, προέβλεψε ότι τον επόμενο μήνα θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

«Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα που έχουμε σχεδιάσει και με την ύπαρξη της μετάλλαξης στην κοινότητα, υπάρχει πολύ σοβαρή αύξηση στα πάνω από 2.000 μέσα στο Μάρτιο», προειδοποίησε ο καθηγητής, τονίζοντας παράλληλα ότι «με τα σημερινά στοιχεία, ακόμα και με τη μετάλλαξη, δε θα φτάσουμε τόσο ψηλά».

Αναφορικά με το άνοιγμα των γυμνασίων-λυκείων, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων Αθανάσιος Δημόπουλος σημείωσε ότι θα έδινε προτεραιότητα στο άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διευκρινίζοντας πως θα πρότεινε επίσης την τήρηση και αυστηροποίηση των μέτρων για το συνωστισμό έξω από τα σχολεία.

Χαρακτήρισε «δύσκολη εξίσωση» το άνοιγμα γυμνασίων-λυκείων ταυτόχρονα με την ανοιχτή αγορά, τόνισε όμως ότι «πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση» και υπενθύμισε ότι και από πλευράς Πολιτείας έχει αναδειχθεί αυτή η προτεραιότητα.

Μιλώντας για τα εμβόλια, σημείωσε πως από τις 20.000 πρέπει να φτάσουμε στις 40.000 ημερησίως, ώστε «να αρχίσουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα» και πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη δυνατότητα να κάνει περαιτέρω κινήσεις για την απόκτηση εμβολίων.

Διαβάστε επίσης: 

Ο «χάρτης» του κορονοϊού: Πού εντοπίζονται τα κρούσματα - Σχεδόν τα μισά στην Αττική

Κορονοϊός: 858 τα κρούσματα - 274 οι διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.