Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αποφάσισε «να απομακρυνθούν από το κοινόβιο δύο προπονητές μέχρι να ολοκληρώσει η Πειθαρχική Επιτροπή το έργο της», ενώ παράλληλα «ζήτησε από τους αθλητές και τις αθλήτριες να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν για την καταγγελία και για οποιοδήποτε άλλο συναφές περιστατικό».

Υπενθυμίζεται πως με επώνυμες αναφορές τους, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Κυρίδουη μητέρα της, καθώς και η πρόεδρος του Κωπηλατικού Ομίλου Ελλάδος, καταγγέλλουν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία εμπλέκουν σε πράξεις που αφορούν απο οικονομικές ατασθαλείες μέχρι συστηματική άσκηση ψυχολογικής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης ακόμη και εις βάρος ανήλικων αθλητριών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα την καταγγελία για παρενοχλήσεις αθλητριών της κωπηλασίας.

Η ΕΚΟΦΝΣ από την πρώτη στιγμή, που έλαβε γνώση του σχετικού δημοσιεύματος στην Κυριακάτικη εφημερίδα, ανακοίνωσε ότι θα στείλει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα και ήδη το έχει πράξει πριν από την ανακοίνωση του Υφυπουργού.

Η θέση της Ομοσπονδίας από την αρχή ήταν ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.

Γι’ αυτό, από την ίδια ημέρα της καταγγελίας, την Κυριακή 24/1, συγκρότησε αμέσως την Πειθαρχική Επιτροπή η οποία μετέβη την επομένη κιόλας, Δευτέρα (25/1), στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και ζήτησε από τους αθλητές και τις αθλήτριες να καταθέσουν ότι γνωρίζουν για την καταγγελία και για οποιοδήποτε άλλο συναφές περιστατικό είχε υποπέσει στην αντίληψή τους ή τους απασχολούσε.

Στη συνέχεια η Πειθαρχική Επιτροπή εισηγήθηκε στο ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να απομακρυνθούν από το κοινόβιο δύο προπονητές μέχρι να ολοκληρώσει η Πειθαρχική Επιτροπή το έργο της, εισήγηση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. που συνήλθε εκτάκτως τη Τρίτη (26/1) το βράδυ.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για οικονομική αδιαφάνεια η ΕΚΟΦΝΣ με ανακοίνωσή της είχε δηλώσει ότι τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια το νόμο και γι’ αυτό ήταν και παραμένει στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που θα της ζητηθούν. Για τη διασφάλιση της νομιμότητας άλλωστε έχει αναθέσει σε ορκωτό λογιστή τον έλεγχο της ορθής τήρησης των οικονομικών της.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, χαιρόμαστε για την παραπομπή στον Εισαγγελέα των αβάσιμων ισχυρισμών για οικονομική αδιαφάνεια γιατί θα λάμψει η αλήθεια και θα αποστομωθούν οι συκοφάντες.

Διαβάστε ακόμα

«Είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί της»: Συνεχίζει να προκαλεί ο προπονητής για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας

Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός καταγγέλλει για παρενόχληση τους Θύμιο Καρακατσάνη, Νίκο Πιλάβιο και Γιώργη Χριστοφυλάκη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.