Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκεκριμένα, κατέρρευσε τμήμα της πλαγιάς, κάτω από τη γέφυρα του βιολογικού καθαρισμού. 

Όπως είναι φυσικό, η διέλευση των πλοίων απαγορεύεται. Συνολικά, ο Ισθμός, που παραμένει εδώ και δεκαπέντες ημέρες κλειστός μετά από κατάπτωση χωμάτινου όγκου λόγω κακοκαιρίας, αναμένεται να μην ανοίξει για τα πλοία για έναν ακόμα μήνα, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.

Δείτε τη στιγμή της κατολίσθησης, όπως καταγράφηκε από την κάμερα του Korinthostv:

Πριν από λίγες ημέρες είχε διενεργηθεί αυτοψία από κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών. Οι τεχνικοί υπογράμμισαν την ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα τοπογραφική μελέτη, γεωτεχνική έρευνα και μελέτη, και εκτίμησαν πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον 16 εβδομάδες και στην συνέχεια εργασίες με εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 8-9 εκατ. ευρώ.

«Για να μπορέσει όμως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει σε όλα αυτά, απαιτείται αρχικά να υπάρξει αρμοδιότητά του, συνεπώς θα πρέπει να υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση με την Διώρυγα της Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) το οποίο ήδη δρομολογείται», είχε δηλώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. Λόγω των συνθηκών, ζήτησε από την Περιφέρεια να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, «με βάση πάντοτε στις επιστημονικές αναλύσεις», σημειώνει ο κ. Δήμας.

«Σύμφωνα με την πρόσφατη εκτίμηση επικινδυνότητας και διερεύνησης του κατολισθητικού κινδύνου που υπογράφουν ο καθηγητής κ. Λέκκας και ο γενικός διευθυντής του ΕΑΓΜΕ κ. Τσώκος, η περιοχή στο δυτικό πρανές της διώρυγας Κορίνθου έχει αυξημένη επικινδυνότητα για εκδήλωση καταπτώσεων που θέτει σε κίνδυνο την ναυσιπλοΐα. Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη μέτρων αποφόρτισης και προστασίας των πρανών» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας: Το Πάσχα θα είμαστε καλύτερα - Θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.