Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα, έως και 50% στην κοινότητα όπως τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οφείλεται εν πολλοίς στη μετάδοση που γίνεται με τις επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι.

Είναι αναγκαίο να περιορίσουμε τον κύκλο των κοινωνικών επαφών στις απολύτως απαραίτητες, υπογράμμισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και έκανε έκκληση στους πολίτες να κρατήσουν τις επαφές τους αυτό το διάστημα μέσα στις λεγόμενες κοινωνικές μας «φούσκες».

Η κόπωση είναι ο βασικός παράγοντας, όπως είπε ο καθηγητής, για την αύξηση των διαγνώσεων. Όμως, «όλοι μαζί με υπομονή και επιμονή πρέπει να δώσουμε τη μάχη τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Γκ. Μαγιορκίνης.

(Φωτογραφία αρχείου)

Στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση έως 50% στα κρούσματα στην Αττική και 20% στις νέες διαγνώσεις στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε. 

Βρετανική μεταλλαξη

Για τη βρετανική μετάλλαξη, ο καθηγητής είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, μολύνει 20% περισσότερο από τα άλλα στελέχη του ιού που υπάρχουν σήμερα.

Πρόσθεσε ότι πτωτική τάση σε παγκόσμιο επίπεδο εμφανίζει η πανδημία, ενώ και στην Ευρώπη επιβραδύνεται η πορεία της, με λιγότερες από 200.000 διαγνώσεις πλέον ανά ημέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.