Μενού
  • Α-
  • Α+

Για καθυστερήσεις στη διαδικασία και εξόφθαλμη απόπειρα υποβάθμισης της σημασίας της Εισαγγελικής Αναιρέσεως κάνουν λόγο, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι στην Αναιρετική Δίκη που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν επιτράπηκε στην πλευρά της οικογένειας να αγορεύσει επί της Αναιρέσεως, έκαναν λόγο για «πρωτοφανή παραβίαση της δικονομίας και της αρχής της δίκαιης δίκης», αλλά και για «συνολικά προσβλητική για την βαρύτητα της υπόθεσης μεταχείριση τόσο της υπόθεσης όσο και της οικογένειας του Αλέξανδρου».

Έχοντας κατ’ επανάληψη διαπιστώσει ότι στην υπόθεση αυτή κινητοποιούνται ορατοί και κρυπτόμενοι μηχανισμοί, εντός των θεσμών, ακόμη και εντός της Δικαιοσύνης, επισημαίνουμε για άλλη μία φορά τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης έκθεσης της Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξανδρος δολοφονήθηκε πριν από περισσότερα από 12 χρόνια. Σήμερα θα ήταν 27 χρονών. Μολονότι το Εφετείο Λαμίας καταδίκασε τον δολοφόνο του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με άμεσο δόλο, στη συνέχεια αναγνώρισε, παρά το νόμο και τα στοιχεία, ελαφρυντικό στον δράστη και του χάρισε ποινή αποφυλάκισης, 13 ετών, με την οποία αποφυλακίσθηκε αμέσως. Ταυτόχρονα, απάλλαξε «για νομικούς λόγους» και με εντελώς αντιφατικό σκεπτικό τον συγκατηγορούμενό του, που συμμετείχε από την αρχή μέχρι το τέλος στην δολοφονία.

Ήταν μια απόφαση επιβράβευσης και όχι τιμωρίας.

Διαβάστε ακόμα

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η οριστική κρίση για την αποφυλάκιση

Στο αρχείο η δικογραφία με τις καταγγελίες Μπεκατώρου - Προχωρά η δίωξη μόνο του προπονητή της 11χρονης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA