Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
«Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 52 δειγμάτων από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, που αφορούν την περίοδο 28 Ιανουαρίου-8 Φεβρουαρίου 2021 και προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και από Πύλη Εισόδου.
Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 15 δείγματα θετικά για το στέλεχος VOC 202012/01 (Β.1.1.7/UK lineage).
Συγκεκριμένα, το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) ανιχνεύθηκε σε:
- 1 δείγμα από την Π.Ε. Αττικής (νοσοκομειακό)
- 9 δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (7 από την κοινότητα και 2 νοσοκομειακά)
- 5 δείγματα από Πύλη Εισόδου
Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 412 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και 6 δείγματα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2».
Διαβάστε ακόμα
«Άλμα» στα 1.526 κρούσματα - 277 οι διασωληνωμένοι, 20 οι θάνατοι του τελευταίου 24ωρου
Ο «χάρτης» του κορονοϊού: 750 κρούσματα στην Αττική - Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.