Μενού
  • Α-
  • Α+

Συρροή κρουσμάτων προκαλεί η επικράτηση των μεταλλάξεων κορονοϊού, με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς καταγράφηκαν 53 νέοι θάνατοι - ο μεγαλύτερος αριθμός το τελευταίο δίμηνο στη χώρα μας - και 466 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Υψηλά, παράλληλα, εξακολουθούν να είναι τα νούμερα που δίνει ο ΕΟΔΥ για τη διασπορά του κορονοϊού στην Αττική, με 569 κρούσματα να καταγράφονται, χθες Κυριακή, μόνο στο λεκανοπέδιο.

Σε «ασφυξία» παραμένει και το ΕΣΥ, καθώς χθες οι  μονάδες εμφάνισαν πληρότητα της τάξης του 90%, με αύξηση κατά 30% του αριθμού εισαγωγών.

Ενδεικτικά, την Κυριακή έγινε διακομιδή 120 ασθενών στο νοσοκομείο «Νίμιτς», ενώ γενικότερα στην Αττική από τις 2.252 κλίνες απλής νοσηλείας οι 1.780 ήταν κατειλημμένες.

Ευαγγελισμός: Αύξηση εισαγωγών και non Covid ασθενών

Μιλώντας στο Open, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γ. Μπουλμπασάκος, εξέφρασε το φόβο πως αν ξεπεραστούν τα όρια, θα έχουμε οδυνηρές συνέπειες.

Αναφορικά με τα 12 επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ, που αναπτύχθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε πως τα μισά έχουν ήδη καλυφθεί.

Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας είχε ήδη 45 κλίνες ΜΕΘ - όλες γεμάτες - ενώ καλείται να μπει αύριο σε εφημερία με μόλις 6 κενές κλίνες ΜΕΘ.

Ο κύριος Μπουλμπασάκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διατεθούν επιπλέον κλίνες για περιστατικά Covid, αν και υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά ανησυχητικό πως σημειώνεται αύξηση και στην εισαγωγή ασθενών, που εμφανίζουν άλλα πνευμονολογικά προβλήματα, εκτός Covid.

Όπως διευκρίνισε, ο κυβερνητικής σχεδιασμός έχει ορισμένα προβλήματα, καθώς κλείνοντας τα νοσοκομεία Σωτηρία και Σισμανόγλειο, τα υπόλοιπα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο των λοιπών περιστατικών που καλούνται να διαχειριστούν.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής του «Ευαγγελισμού» τόνισε, κλείνοντας, πως είναι απαραίτητη η άμεση και καθολική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA