Μενού
  • Α-
  • Α+

«Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών επιθέσεων σε βουλευτές και στελέχη μας και επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η δήθεν “αλληλεγγύη” των θρασύδειλων τραμπούκων δεν λογαριάζει ούτε θεμελιώδεις πράξεις πραγματικής αλληλεγγύης όπως η αιμοδοσία, και δεύτερον ότι η τοξική ρητορική που μεθοδικά εισάγουν στον δημόσιο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του στοχεύει αποκλειστικά στο να υποδαυλίσει κοινωνικές εντάσεις», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα τονίζει πως «ο προπηλακισμός ανθρώπων που περίμεναν να δώσουν αίμα για συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη είναι το ύστατο κατάντημα ενός χώρου που βάζει τις ιδεοληψίες του πάνω από την ανθρώπινη αξία».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει την υπόσχεση να ενώσει όλους τους Έλληνες. Και σε αυτή τη δέσμευση μένουμε προσηλωμένοι καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να προσέλθουν στην ίδια κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η καταγγελία 

Η κυρία Αλεξοπούλου, υποστηρίζει πως την προσέγγισε ομάδα γυναικών που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο «σε απόσταση πέντε μέτρων» και απαίτησαν να φύγει.

Η κυρία Αλεξοπούλου μιλώντας στο tempo24.news είπε πως αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το σημείο που γινόταν η αιμοδοσία, όταν τα άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πλησίασαν στον χώρο της αιμοδοσίας και φώναζαν συνθήματα χτυπώντας στο έδαφος ξύλα και κοντάρια.

«Διέκοψαν την αιμοδοσία. Διότι μαζί με μένα αποχώρησαν από την Πλατεία και συμπολίτες μας οι οποίοι περίμεναν να δώσουν αίμα. Δημιούργησαν συνθήκες τέτοιες ώστε αρκετοί αιμοδότες να επιλέξουν να φύγουν και μετά από δική μου προσπάθεια κάποιοι εξ αυτών επανήλθαν στον χώρο. Απαντώ σε όσα υποστηρίζουν όσες και όσοι συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση, πως αλληλεγγύη είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η αιμοδοσία είναι καθαρά πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και γι αυτό το λόγο βρεθήκαμε όλες στην Πλατεία Γεωργίου» υπογράμμισε η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

«Έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόμαστε σε απόσταση πέντε μέτρων. Φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν στο έδαφος τα κοντάρια» είπε.

Διαβάστε ακόμα

Εικαστικό Επιμελητήριο κατά Εύρυτου: Παράνομη η ανάθεση των γκράφιτι για το 1821 στον ακροδεξιό

ΕΟΦ: Στα απολυμαντικά προϊόντα να αναγράφεται πως η «αποτελεσματικότητα έναντι του SARS-CoV-2 δεν έχει τεκμηριωθεί»

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...