Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατά των γιατρών που παρακολουθούσαν το βρέφος στρέφεται με μήνυσή της η οικογένεια του άτυχου βρέφους.

Ζητά να διερευνηθεί από την Εισαγγελία εάν υπήρξε ιατρική αμέλεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων στο οποίο νοσηλεύτηκε επί περίπου ένα μήνα το παιδί.

Ο δικηγόρος των μηνυτών, Αντώνης Σακαρούδης εξερχόμενος της Εισαγγελίας δήλωσε πως «η οικογένεια θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μάθεις να μάθεις τις αιτίες του θανάτου. Θέλουμε να μάθουμε αν υπήρξε ιατρική αμέλεια».

«Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», στην οποία σημειώνονται όλα τα στάδια της νοσηλείας του βρέφους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το αγοράκι με ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε θετικό στην COVID-19, σημειώνεται, και προστίθεται: Αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου, «παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22 Φεβρουαρίου τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 7 Μαρτίου και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών».

Διαβάστε ακόμα

Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ

Επίθεση με βιτριόλι: «Φοράει ειδικά ενδύματα σε όλο της το σώμα» - Συγκλονίζει η γιατρός της Ιωάννας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.