Διαψεύδει το Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» δημοσιεύματα που αναφέρουν «αναληθώς», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ότι σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της εφημερίας της Τρίτης (23/3).
«Η εφημερία 23-24/03/2021 του Γ.Ν.Α. "Λαϊκό", για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια» αναφέρει, στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Λαϊκού νοσοκομείου.
Ακόμη, προσθέτει: «Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου - και νοσηλεύονται ως "ύποπτα" περιστατικά.
Ουδέποτε κατέρρευσε και ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής. Αναληθώς αναφέρεται ότι στις 21:00 το βράδυ έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες».
Στην ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο τονίζει πως όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
«Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας όσο και στα υγειονομικά στελέχη. Και κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο διοικητής για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ
Την ίδια ώρα, ο διοικητής του νοσοκομείου «Λαϊκό», Χρ. Αντωνόπουλος, τοποθετήθηκε δημόσια για την καταγγελία ότι δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους καθώς περίμεναν να μπουν στη ΜΕΘ.
Με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι δεν ήταν παράλειψη του νοσοκομείου αλλά ούτε του ΕΚΑΒ. Τόνισε παράλληλα ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ Covid.
Ακούστε τις δηλώσεις του:
- Χειμώνας στην «καρδιά» της άνοιξης: Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε 8 περιοχές
- Η αλήθεια για τη Σία Κοσιώνη: Τι συμβαίνει με τον ΣΚΑΪ
- Πόσοι στρατιώτες των ΗΠΑ βρίσκονται στην Ευρώπη: Ο «χάρτης» με τις πιο εξαρτημένες χώρες
- Η γνωριμία του Σακίλ Ο' Νιλ με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.