Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ξεκίνησαν και επίσημα με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στην τελετή έδωσαν το παρών η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τον εθνικό ύμνο έψαλλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε λίγο με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και την Αναστασία Ζαννή και πήρε θέση.

Λίγο μετά τις 8:12 το πρωί αποχώρησαν και οι Εύζωνες από τον Ιερό Βράχο.

Οι επίσημοι μετά την έπαρση της σημαίας κατευθύνονται προς τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου στις 08:30, θα γίνει η Δοξολογία, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 09:20 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες, θα ακολουθήσει ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ανεπίσημα στις 6:21 με 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού, κάτι που θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές μέσα στην ημέρα. Στις 08.31 θα γίνουν άλλες 21 χαιρετιστήριες βολές και στις 18.41, επίσης 21 βολές.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 10:00  με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Η ημέρα θα κλείσει στις 18:41 με την επίσημη υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν από το πυροβολείου του Λυκαβηττού οι τελευταίες 21 χαιρετιστήριες βολές.