Με το βλέμμα από τη μία στα επιδημιολογικά στοιχεία και από την άλλη στην κόπωση, αλλά και στο οικονομικό κόστος του συνεχιζόμενου lockdown, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει την Τετάρτη.
Οι εικόνες με τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς σε πάρκα, δρόμους και παραλίες με τον καλό καιρό έστειλαν με σαφήνεια το μήνυμα ότι το lockdown τηρείται πλέον υποτυπωδώς, ενώ οι πολίτες χρειάζονται διεξόδους.
Ωστόσο, οι επιδημιολογικοί δείκτες και κυρίως ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν επιτρέπει ένα γενναίο άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων αμέσως.
Τι θα μπορούσε να ανοίξει
Αν κάτι θεωρείται βέβαιο είναι η κατάργηση της απαγόρευσης της μετακίνησης από δήμο σε δήμο, ένα μέτρο που λειτούργησε ελάχιστα και με τη βελτίωση του καιρού, πιθανόν θα... πάει περίπατο.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και το λιανεμπόριο, έστω με click away και με click in shop σε πρώτη φάση, από τις 5 Απριλίου.
Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, όπως πάντως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το πρωί της Δευτέρας στο Mega, θα εξαρτηθεί απο τα δεδομένα.
- Το Όσκαρ του Ελία Καζάν το 1999 και ένας «κόμπος στο στομάχι»: Η βράβευση ενός καταδότη
- Κλέλια Ανδριολάτου: H εντυπωσιακή Old Hollywood εμφάνιση στο Όσκαρ πάρτι του Έλτον Τζον
- Ξύλο μέρα-μεσημέρι: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβηκε από το λεωφορείο και πιάστηκε στα χέρια με οδηγό ΙΧ
- Πατέρας Κλεομένη: «Οι δολοφόνοι να μην ξαναδούν το φως του ήλιου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.