Το άνοιγμα του μεγαλύτερου μέρους της αγοράς μετά από το Πάσχα αλλά και των υπερτοπικών μετακινήσεων, όπως προκύπτει από το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα φέρει και το τέλος των SMS για τις μετακινήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετακινήσεις θα απελευθερωθούν μετά από τις ημέρες του Πάσχα και δεν θα χρειάζεται μήνυμα στο 13033 ή στο 13032 στην περίπτωση των καταστημάτων για τη μετακίνηση.
Αν κάποιος δηλαδή θέλει να πάει για φαγητό σε ένα εστιατόρια ακολουθώντας τυα μέτρα που θα ισχύουν, δεν θα χρφειάζεται να στείλει SMS. Το ίδιο αναμένεται να ισχύει και για τις μετακινήσεις σε άλλη περιφερειακή ενότητα, που από τα μέσα Μαΐου θα είναι ελεύθερες.
Οι κωδικοί για τα SMS μετακίνησης
Για τη μετακίνηση μέχρι τώρα στέλνουμε SMS στο 13033 με τους ακόλουθους κωδικούς:
Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ).
Κωδικός 3: Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Κωδικός 6: -Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
-Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Για ραντεβού σε καταστήματα λιανεμπορίου ισχύει το μήνυμα στο 13032 με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.