Υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, τάχθηκε η επιτροπή νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου JURI.
Η επιτροπή τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας με 22 ψήφους ενώ κατά ψήφισαν δύο ευρωβουλευτές.
Η υπόθεση αφορά την καταδίκη του για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Για τη δεύτερη υπόθεση, της προσβολής συμβόλου, η εισήγηση είναι αρνητική.
Η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να επικυρώσει την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού την επόμενη εβδομάδα.
Την είδηση σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης στο twitter: «Τώρα πλέον, η ευθύνη και των ελληνικών αρχών να ενεργήσουν τα νόμιμα ώστε να οδηγηθεί στην φυλακή. Και φυσικά να συλλάβουν το Νο2 της ΧΑ Παππά, που έγινε λαγός!».
- Τέλος στο μυστήριο με το ταξίδι της Σοφίας Μητσοτάκη: Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που «καίει» τα fake news
- Οριστικό: Συνεχίζουν και τη νέα σεζόν «Το σόι σου» και «Μπαμπά σ’ αγαπώ»
- Τρόμος στο Μετρό «Αγία Μαρίνα»: Λήστεψαν επιβάτες υπό την απειλή όπλου και κρύφτηκαν μέσα στις σήραγγες
- «Μου έπιασε τα μπαλάκια και νόμιζα θα τα ξεριζώσει»: Μετά από αυτό Πολ Γκασκόιν και Βίνι Τζόουνς έγιναν φιλαράκια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.