Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαλαρώνουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού από σήμερα και θα συνεχιστούν καθ'όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε αύξηση στους νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας. Όπως έχει αναφέρει η κυβέρνηση, στόχος της ήταν η χαλάρωση του lockdown από το Πάσχα και μετά και η μερικές μετακινήσεις θα γίνουν πιο εύκολες.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές στα μέτρα 

Έτσι λοιπόν από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα θα ξεκινήσουν να ισχύουν τα εξής:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 μέχρι και τις 05:00. Από την Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πάει μέχρις τις 23:00
  • Ανοιχτές θα είναι οι εκκλησίες για όλους τους πιστούς για τις λειτουργίες και τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας
  • Το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα του Πάσχα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσει με τον κωδικό 6
  • Στις 3 Μαϊού ξεκινά η λειτουργία της Εστίασης

Μετακινήσει εκτός νομού

Τροποποιήθηκε η ΚΥΑ που αναφέρει τις εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού, σε ό,τι έχει να κάνει με τους λόγους υγείας, τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και εκείνη μετά από το Πάσχα.

 Αρχικά επιτρεπόταν η υπερτοπική μετακίνηση μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της ίδιας της δομής.

Πλέον, όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το Σάββατο, προστίθεται η δυνατότητα μετακίνησης προς ιδιωτική κλινική, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.