Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τα μέτρα για το Πάσχα που έχουν ανακοινωθεί, μπορούν να συγκεντρωθούν μέχρι δύο οικογένειες. Στον εσωτερικό χώρο, το όριο ατόμων είναι 9 και σε υπαίθριο - εξωτερικό χώρο ανεβαίνει σε 12.

Η μετακίνηση για το οικογενειακό τραπέζι γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033. Οι πολίτες πληκτρολογούν τον κωδικό 6 και περιμένουν να τους έρθει απαντητικό μήνυμα που γράφει μπροστά τη λέξη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. Συστήνεται η διενέργεια self test  σε όσους γιορτάζουν το Πάσχα μαζί. Η αποστολή SMS στο 13033 θα γίνεται μέχρι τις 15 Μαΐου 2021, όταν και αναμένεται το συγκεκριμένο μέτρο να καταργηθεί, καθώς ανοίγει και επίσημα ο Τουρισμός.

Η μετακίνηση από νομό σε νομό εξακολουθεί να απαγορεύεται, εκτός αν δικαιολογείται από επίσημα έγγραφα. Όπως συνέβη καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 22.00 και σταματά στις 05.00.Ωστόσο, από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 23.00.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 ανοίγει η εστίαση. Μετά από 6 μήνες που ήταν κλειστά, τα καταστήματα στην εστίαση σηκώνουν ρολά και πάλι, με αποκλειστική λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους, κλείσιμο στις 22.45 και χωρίς μουσική. Απαραίτητη για τους πελάτες η αποστολή SMS στο 13033 (κωδικός 6) και υποχρεωτικό self test για τους εργαζόμενους.