Αδιάθετες θα μείνουν στα Πανεπιστήμια φέτος περίπου 10.000 θέσεις μετά την καθιέρωση της βάσης εισαγωγής στις Πανελλαδικές, ενώ θα υπάρξουν τμήματα που θα πάρουν λιγότερους φοιτητές, σημείωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.
Ο κ. Μπούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, αναφέρθηκε και στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για κατάργηση τεσσάρων τμημάτων των πρώην ΤΕΙ σε Αμαλιάδα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι, διευκρινίζοντας ότι ορισμένα έχουν κατά 80% το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, ενώ από τους 150 φοιτητές που έμπαιναν στο πρώτο έτος, στο δεύτερο έτος συνέχιζαν μόνο 40.
Ο Χρήστος Μπούρας τόνισε ότι έπρεπε το Πανεπιστήμιο να αναδιατάξει τον επιστημονικό του χάρτη, και είναι καιρός κάποτε να αφήσουμε τον λαϊκισμό που είναι οριζόντιος στη χώρα.
- Ο αστυνομικός που έκαψε τον Αβραμόπουλο, η επόμενη κόντρα Πολάκη-Φάμελλου και το μπέρδεμα στην ΕΛΑΣ
- «Μπαμ» στο ΝΒΑ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Χιτ μετά από 13 χρόνια στους Μπακς
- Ο αντισυμβατικός Νίκος Αλέφαντος, ο Ολυμπιακός και το πρωτάθλημα του... Δούρου
- Ναταλία Δραγούμη: «Δεν είχε τίποτα χυδαίο» - Η τόπλες φωτογραφία που έγινε αφορμή να ξεκινήσει η καριέρα της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.