Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που από την κυβέρνηση προσπαθούν να περάσουν με κάθε τρόπο πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία και παρά τα ανοίγματα που έχουν γίνει χρειάζεται μεγάλη προσοχή, προχωρά το πλάνο προς την ολική άρση του lockdown. Ήδη, σήμερα Δευτέρα άρχισαν να λειτουργούν και πάλι οι βρεφονηπιακοί και οι παιδική σταθμοί. Παράλληλα, το self test έχει καταστεί απαραίτητο σε μια σειρά από δραστηριότητες - πέραν των σχολείων - όπως είναι ο δημόσιος τομέας, τα σώματα ασφαλείας, η εστίαση, οι μεταφορές αλλά και τα καταστήματα.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία - Μεγάλη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες

Οι επόμενες δραστηριότητες που είναι προγραμματισμένες να ανοίξουν είναι τα σινεμά, καθώς και οι θεατρικές και οι μουσικές παραστάσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις, η επαναλειτουργία αφορά μόνο στους εξωτερικούς χώρους και βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα: 

  • 21 Μαΐου: Επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά με 75% πληρότητα
  • 28 Μαΐου: Επαναλειτουργούν θεάματα / συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με 50% πληρότητα
  • 31 Μαΐου: Επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια για όλους

Από Ιούνιο μπαρ, μουσική και εστίαση σε εσωτερικούς χώρους

Οι επόμενες δραστηριότητες που θα ανοίξουν θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών και τα δεδομένα που θα προκύψουν, μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να επανέλθει η μουσική για τα καταστήματα εστίασης.

Επίσης, μέσα στον συγκεκριμένο μήνα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μαγαζιά που λειτουργούν αποκλειστικά ως μπαρ, τα οποία μπορεί να ανοίξουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Την ίδια στιγμή, ενδέχεται να να επιτραπούν δεξιώσεις γάμων αλλά και βαφτίσεων με όριο τα 100 άτομα ανά περίσταση.

Πότε θα «πρασινίσει» η Ελλάδα 

H Ελλάδα θα γίνει «πράσινη» στον χάρτη του ECDC, περίπου στις 10 Ιουνίου, όταν η χώρα θα μετρά περίπου 1.000 με 1.100 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος, πάντως, δεν έκρυψε την ανησυχία του τόσο για τις μεταλλάξεις που καταγράφονται και στη χώρα μας όσο και για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια αύξηση κρουσμάτων λόγω Πάσχα. «Γύρω στις 10 Ιουνίου φαντάζομαι ότι και με τη βούλα, πλέον, διεθνών οργανισμών η Ελλάδα θα είναι σε μεγάλο μέρος, αν όχι καθ' ολοκληρία, στην πράσινη ζώνη», ανέφερε ο κ. Τζανάκης επικαλούμενος μαθηματικό μοντέλο. Προειδοποίησε ότι προϋπόθεση είναι να πάνε όλα καλά, καθώς παρουσιάζεται μια «αντίσταση» λόγω της μετακίνησης του Πάσχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA