Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία τουρίστρια θέλησε να χαϊδέψει μία φώκια στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, ωστόσο, το θαλάσσιο θηλαστικό αντέδρασε με αποτέλεσμα η γυναίκα να καταλήξει τραυματισμένη στο νοσοκομείο του Βόλου από δαγκώματα που υπέστη στα πόδια.

Διαβάστε ακόμη: Ινδία: Φιλική φώκια αγκαλιάζει δύτη και... ρίχνει το twitter

Το σπάνιο αυτό περιστατικό, όπως αναφέρει το taxydromos.gr, συνέβη κοντά στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, βόρεια της Αλοννήσου, όταν η 50χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, που έκανε τις διακοπές της με ιστιοφόρο, είδε μία φώκια στη θάλασσα. Η γυναίκα πλησίασε τη φώκια με πρόθεση να την χαϊδέψει και να τη θαυμάσει από πολύ κοντά, με αποτέλεσμα εκείνη να τρομάξει και να της επιτεθεί με δαγκώματα στα πόδια.

Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά στο νοσοκομείο

Έντρομη η τουρίστρια από την επίθεση και τα σοβαρά τραύματα στα πόδια της μεταφέρθηκε από μέλη της παρέας της στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την παροχή βοήθειας και από τους γιατρούς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στον Βόλο, όπου νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στην Α΄ Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου και θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, αφού οι φώκιες που ζουν εκεί βρίσκονται σε προστατευμένη περιοχή, είναι εξοικειωμένες με τους ανθρώπους και παράλληλα πολύ φιλικές.