Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκινούν πάλι με την έναρξη της τουριστικής σεζόν τα κορονοπάρτι σε βίλες στη Μύκονο, τα οποία εκτός από το γεγονός ότι είναι σε βάρος των επιχειρήσεων του νησιού, αποτελούν μια υγειονομική βόμβα, καθώς συνιστούν εστίας υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη: ΑΠΘ: Απόπειρα ληστείας μηχανής μετά από κορονοπάρτι και σοβαρός τραυματισμός του ιδιοκτήτη

Μιλώντας στην εκπομπή, «Mega Σαββατοκύριακο», ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Μυκόνου, ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα παράνομα πάρτι είναι εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ εντάθηκε ιδιαίτερα πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Ζησιμόπουλος τόνισε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτά τα πάρτι όσο δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, νομικό πλαίσιο, όπως υπήρχε πέρσι για τις συναθροίσεις. Επιπλέον ο κ. Ζησιμόπουλος δήλωσε ότι αν δεν καθοριστεί κάποιο νομικό πλαίσιο που να καθορίζει τον αριθμό των ατόμων μέσα σ’ ένα σπίτι και να μπορεί να παρέμβει η αστυνομία όπως συμβαίνει σε άλλους τουριστικούς προορισμούς όπως στην Ίμπιζα της Ισπανίας για παράδειγμα, τόσο είναι «σαν να ψάχνουμε ψήλους στα άχυρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Μυκόνου.

«Η ανάγκη του κόσμου να διασκεδάσει που έχει κατασταλεί εδώ και ενάμιση χρόνο είναι τεράστια. Όσο τα μαγαζιά κλείνουν από τις 12:15 – 12:30. Όσο δεν υπάρχει μουσική και όσο δεν ανοίγουν οι κλειστοί χώροι για διασκέδαση, τόσο αυτό θα γίνεται ελεύθερα και θα είναι δύσκολο να παταχθεί όσο και να προσπαθεί η αστυνομία», κατέληξε ο κ. Ζησιμόπουλος.

Σχολιάζοντας το θέμα των παράνομων πάρτι στην Μύκονο, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας είπε: «Σε αυτά τα πάρτι πιο εύκολα βρίσκει κάποιος που συμμετέχει να πιει κόκα, παρά coca cola».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA