Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν και συνέχισαν να επιχειρούν όλη τη νύχτα στην Γορτυνία, προκειμένου να αντιμετωπίζουν εστίες της φωτιάς, ώστε να μην δημιουργούν μέτωπα και παράλληλα να προστατεύουν τις κατοικημένες περιοχές.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης περίπου τρεις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στις περιοχές Καλλιάνι και Νεοχώρι», ενώ μικρότερες αναζωπυρώσεις είχαν σημειωθεί στις περιοχές Καστράκι, Πυρρί και Λιβαδάκι.
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις προβλέπονται πιθανές βροχοπτώσεις για την Πέμπτη στην περιοχή και ελπίζω να επαληθευτούν αυτές οι προγνώσεις».
Επίσης, είπε ότι «έχουν δημιουργηθεί οι αντιπυρικές ζώνες στο Μαίναλο, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά».
Σχετικά με τη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκρότησε τις επιτροπές καταγραφής, οι οποίες ξεκίνησαν από την περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου ήταν το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς, ενώ στόχος μας είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για τις δύο περιοχές, προκειμένου να στηριχθούν οι πυρόπληκτοι».
Ακόμη, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να αποσταλούν ζωοτροφές στις πληγείσες περιοχές, όπου έχουν καεί βοσκότοποι».
- Τραγωδία στη Χίο: Πώς έγινε η θανατηφόρα σύγκρουση - Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες σύμφωνα με τους γιατρούς
- Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του Σόμπολου: «Με καλάζνικοφ όλοι, ακούω να έρχονται δίπλα μου - Η σφαίρα δεν με πέτυχε»
- Συνεχίζεται η απεργία: Χωρίς ταξί Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τετάρτη
- Η viral στιγμή του Νατσιού, ο φέρελπις πρύτανης και το μοναδικό πράγμα που ενώνει Σαμαρά-Καρυστιανού
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.