Προ νέων περιοριστικών μέτρων, με τη μορφή τοπικών lockdown, βρίσκονται τουλάχιστον δέκα περιοχές ανά την Ελλάδα, με τον δείκτη θετικότητας στον κορονοϊό να ξεπερνά το 4% και να προκαλεί «πονοκέφαλο» στους ειδικούς εν όψει και του τέταρτου κόμματος της πανδημίας που αναμένεται.
Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Γιατί «κόβουν» τις άδειες των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου
Με βάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία της Τετάρτης το «όριο συναγερμού» (3%) έχουν ξεπεράσει πολλές περιφερειακές ενότητες ενώ 11 ξεπερνούν το 4%, καθώς η πανδημία του κορονοϊού «επιταχύνει» σε όλη την επικράτεια.
- Νάξος 7,70%
- Ικαρία 6,9%
- Ηλεία 6,51%
- Άνδρος 5,36%
- Καβάλα 4,89%
- Μεσσηνία 4,80%
- Ιθάκη 4,78%
- Μύκονος 4,73%
- Θεσπρωτία 4,42%
- Νησιά Π.Ε. Αττικής 4,19%
- Κάλυμνος 4,12%
Το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε η παράταση των τοπικών lockdown σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, στο ίδιο καθεστώς μπήκε και η Μεσσηνία, ενώ πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο αυτά τα μέτρα να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές ειδικά.
Είναι χαρακτηριστικό πως νησιά όπως η Νάξος και η Ικαρία βρίσκονται πάνω από το 6% ενώ υψηλό είναι το ποσοστό στην Άνδρο, την Ιθάκη, τη Μύκονο και την Κάλυμνο.
Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα
Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία δείχνουν πως η μετάλλαξη Δέλτα έχει επικρατήσει στο 95% των δειγμάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει έντονος προβληματισμός στην επιτροπή των ειδικών καθώς το νέο πανδημικό κύμα οδηγούν οι νέοι 20 έως 29 ετών, με τον κάθε ένα να μεταδίδει τον κορονοϊό σε 6 με 7 άτομα. Ταυτόχρονα, από τα 10 κρούσματα στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, τα δύο νοσηλεύονται. Ταυτόχρονα αυξάνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με τους υγειονομικούς να είναι σε μία εβδομάδα «στις επάλξεις».
Περιοχές με τριψήφια κρούσματα
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 25 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.273 νέα κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά τα 770 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 319 στη Θεσσαλονίκη και τα 250 στην Κρήτη. Τριψήφιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων σε Αχαία και Μεσσηνία όπου ανιχνεύτηκαν 122 και 106 αντίστοιχα.

- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.