Μενού
  • Α-
  • Α+

Νεκροί είναι οι επιβάτες του μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna που πετούσε από το Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο. Λίγα μέτρα πριν το αεροδρόμιο, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ κι όπως αποδείχθηκε συνετρίβη λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στη θαλάσσια περιοχή στο Ποτοκάκι. Οπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η θάλασσα γέμισε με συντρίμμια από το μικρό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε δύο επιβάτες, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί από τα σκάφη του Λιμενικού και της Frontex που έσπευσαν στο σημείο, ενώ από αέρος επιχειρούσε και Super Puma που έσπευσε από τη Χίο για να συνδράμει στις έρευνες.

Στη θαλάσσια περιοχή στο Ποτοκάκι έπλεαν τουλάχιστον 15 σκάφη που συμμετείχαν στις έρευνες για την πιθανότητα να υπήρχαν κι άλλοι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, ενώ σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονταν στην παραλία και παρακολουθούσαν τις έρευνες, ακούγοντας και τις συνομιλίες μέσω ασυρμάτου, το σκάφος εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 30 μέτρων. Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος ερευνώνται κι ως είθισται στις αεροπορικές τραγωδίες, «φως» θα ρίξει ο καταγραφέας της πτήσης, το «μαύρο κουτί».

Προηγήθηκαν εκρήξεις της συντριβής

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε τοπικά μέσα ότι άκουσαν δύο εκρήξεις λίγο πριν πέσει το αεροπλάνο στη θάλασσα. Κατά την προσπάθεια προσγείωσής του στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος» προηγήθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να καταλήξει ακυβέρνητο στη θάλασσα.