Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της εστίασης με τα νέα μέτρα, τα οποία θεσπίστηκαν από την πολιτεία και αφορούν την πλήρη απελευθέρωση της νυχτερινής διασκέδασης, δίχως περιορισμούς στο εσωτερικό των καταστημάτων, για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο Reader.gr ανέφερε ότι «το τελευταίο Σαββατοκύριακο πήγε πάρα πολύ καλά από άποψη δουλειάς, όμως είναι ακόμα νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Θα χρειαστεί διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα για να δούμε εάν τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν ευεργετικά για την εστίαση».

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά τα μέτρα αυτά δημιούργησαν κάποια προβλήματα τα οποία αφορούν κυρίως τον έλεγχο της ταυτότητας των πελατών και του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τους καταστηματάρχες στην είσοδο των καταστημάτων. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το μέτρο αυτό δημιουργεί μερικές φορές εντάσεις μεταξύ πελατών και καταστηματαρχών. «Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι με την εφαρμογή του ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού και των ταυτοτήτων μπορεί να δημιουργήσει ένταση με έναν τακτικό πελάτη και έτσι μπορεί να τον χάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κλάδου της εστίασης.

Διαβάστε ακόμη: Πλεύρης για εμβολιασμένους: Σχέδιο για ελευθερία «σε σημείο κανονικότητας»

Σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση των μέτρων ο κ. Καββαθάς ανέφερε ότι τα περισσότερα καταστήματα εστίασης τηρούν τα μέτρα και πραγματοποιούν τους ελέγχους κανονικά στην είσοδο εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. «Από τους χιλιάδες ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν ελάχιστες περιπτώσεις καταστημάτων που δεν τηρούσαν τα μέτρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς.

Τι ισχύει με τους εσωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με τα νέο πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο (10/9), πλέον υπάρχει πλήρης ελευθερία για όλους τους εμβολιασμένους θαμώνες σε κλειστούς χώρους. Συγκεκριμένα όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου, μπορούν να διασκεδάσουν όπως και πριν από την πανδημία του κορονοϊού. Ο κ. Καββαθάς αναφερόμενος στο τι ακριβώς ισχύει για τα καταστήματα ανέφερε τα εξής:

  • Η πληρότητα των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων πλέον φτάνει μέχρι και το 100%
  • Δεν χρειάζονται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών
  • Οι πελάτες μπορούν να είναι όρθιοι
  • Δεν υπάρχει απαγόρευση στον χορό εντός του καταστήματος