Το πρωί της Τρίτης ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε ανοικτά της Καρπάθου έγινε αισθητός στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στα ξημερώματα της Τετάρτης ένας ακόμη μεγάλος μετασεισμός ήρθε να ταρακουνήσει την πολύπαθη περιοχή στο Αρκαλοχώρι.
Διαβάστε ακόμη: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου: Γιατί χαρακτηρίζεται ως «ευεργετικός» από τους επιστήμονες
Οι δύο σεισμοί, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν σχετίζονται ενώ όπως επισήμανε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης η μετασεισμική δραστηριότητα βοηθά στην εκτόνωση της ενέργειας του ρήγματος. «Είναι ευλογία θεού. Ο σεισμός έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο. Έτσι, εκτονώνεται η ενέργεια. Μακάρι να βγαίνει η ενέργεια από αυτούς τους σεισμούς» είπε μιλώντας στο MEGA.
Παράλληλα έσπευσε να τονίσει πως ο σεισμός στην Κάρπαθο δεν έχει σχέση με τους σεισμούς στην Κρήτη, ενώ αυτήν την στιγμή οι σεισμολόγοι έχουν στο μικροσκόπιο 7 περιοχές της χώρας που ενδέχεται να δώσουν ή έχουν ήδη δώσει σεισμούς.
«Μας προβληματίζει το Αρκαλοχώρι»
Αναφερόμενος στην Κρήτη και στο Αρκαλοχώρι, το οποίο συνεχίζει να χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημείωσε πως η περιοχή προβληματίζει τους ειδικούς.
«Έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα του Καστελίου. Δεν βλέπουμε κάτι για μεγαλύτερο σεισμό όμως το παρακολουθούμε γιατί μας εξέπληξε. Δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ αυτό το ρήγμα», κατέληξε.
- Για ποια δικαιοσύνη μου μιλάς; Δικηγόρος κατηγορείται γιατί μετά από πρόωρο τοκετό... δεν πήγε σε δικάσιμο
- Απρόσμενη κριτική του πρωταγωνιστή Δημήτρη Κίτσου για τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και τις ελλείψεις
- Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ: «To Ιράν δεν συνιστούσε άμεση απειλή»
- Μαμαλάκης για την υγεία του: «Με χτύπαγε σαν χταπόδι τρία χρόνια, είχα γίνει ανορεκτικός»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.