Καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες νεφώσεις που ίσως τοπικά να είναι λίγο αυξημένες και άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Και αν για την Πέμπτη οι συνθήκες θα θυμίζουν... Άνοιξη, τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης κακοκαιρίας θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους από τα ξημερώματα της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά.
Αναλυτικότερα, για σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, η υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις στο Ιόνιο και στα Δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που το βράδυ θα επεκταθούν σε περιοχές της Ηπείρου και ενδεχομένως της Δυτικής Στερεάς. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενδεχομένως τοπικά πυκνές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 20, στην Ήπειρο από 3 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 22 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23-24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.
- Η περιοχή στην Αθήνα όπου νοικιάζεται διαμέρισμα 50 τ.μ για 1.100 ευρώ
- Παραβάσεις και ελλείψεις στη Βιολάντα από το 2020 «δείχνει» η Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το έγγραφο «καμπανάκι»
- Εξελίξεις στην εξαφάνιση Λόρας: Πιθανότερο σενάριο να ταξίδεψε στη Γερμανία από την πρώτη μέρα φυγής της
- Τα νεότερα για τον τρίτο τραυματία στη Ρουμανία: Παραμένει διασωληνωμένος - Πότε θα επαναπατριστεί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.