Τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων που θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη λειτουργία των σχολείων με ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες μέχρι τις 6 μ.μ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να παραταθεί η παραμονή των μικρών μαθητών στο σχολείο και έτσι να απαλλαγούν τα νέα ζευγάρια από πρόσθετες δαπάνες φύλαξης και εκπαίδευσης των παιδιών τους και παράλληλα οι νέες μητέρες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Προσφορά κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο
Παράλληλα σύμφωνα με το «Βήμα» η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει φθηνές κατοικίες σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η δαπάνη για στέγαση δεν πρέπει να ξεπερνάει το 15% του μισθού.
Επειδή όμως το κόστος των ενοικίων αυξάνεται ραγδαία, η κυβέρνηση σκοπεύει να ελευθερώσει ακίνητα του δημοσίου και αυτά να διοχετευθούν σε νέους χαμηλόμισθους με ένα μικρό ενοίκιο.Ταυτόχρονα, αναζητούνται οικοδομήσιμα οικόπεδα προκειμένου με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα να ανεγερθούν σύγχρονες κατοικίες που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής για την απόκτηση τους.
Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε σχολεία και στέγαση η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηρίξει τα νέα ζευγάρια με στόχο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ανέβει το βιοτικό επίπεδο τους.
- «Πάντα θα έχεις το επίθετο ενός άνδρα»: Η Αμαλία Κωστοπούλου απαντά στα σχόλια για την αλλαγή επιθέτου μετά τον γάμο
- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Πότε ξεκινάνε τα μπουρίνια - Οι περιοχές στο «μάτι» της κακοκαιρίας
- Μάτι: Σε κλίμα οδύνης οι εκδηλώσεις μνήμης - Το φορτισμένο προσκλητήριο των νεκρών
- Μυστήριο με τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο: Στα χέρια της Αστυνομίας ζευγάρι που καβγάδισε μαζί της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.