Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δικηγόρος των 7 αστυνομικών που κατηγορούνται για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά μετά την καταδίωξη στο Πέραμα Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «ευαίσθητη» υπόθεση με «πολιτικές προεκτάσεις» και εξέφρασε τη «λύπη» των εντολέων του για την «απώλεια ενός συνανθρώπου μας».  Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, ο ποινικολόγος υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι είχαν εμπειρία στην ΕΛ.ΑΣ. υπηρετώντας από 5 έως 15 χρόνια. 

Διαβάστε ακόμη: Πέραμα: Στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί για το θάνατο του Ρομά

«Είναι μια σημαντική υπόθεση όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και για την ελληνική αστυνομία. Οι εντολείς μου με ιδιαίτερη σεμνότητα με εξουσιοδότησαν να εκφράσω δημοσίως τη λύπη τους για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Όμως αυτό το οποίο εμείς υποστηρίζουμε είναι ότι προηγήθηκε εναντίον τους μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, αυτό για το οποίο κατηγορούνται οι επιζήσαντες και ο τραυματισμένος ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος γιατί αντιμετωπίζει την κακουργηματική δίωξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος 10 αστυνομικών και της διακεκριμένης κλοπής. Επίσης κατηγορείται και έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως εις βάρος του διαφεύγοντος ο οποίος δεν εμφανίστηκε ποτέ να πει τη δική τους αλήθεια», είπε ο Αλέξης Κούγιας. 

«Επειδή δεν θέλω να υπάρχει καμία παρερμηνεία γιατί είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση η οποία έχει πολιτικές προεκτάσεις. Αυτά γίνονται σε υποανάπτυκτες χώρες, δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ, γιατί άκουσα εχθές πρώην πρόεδρο κόμματος να λέει πως οι εντολείς μου είχαν εκπαίδευση 3 μηνών. Να σας πω ότι ο λιγότερο υπηρετήσας είναι 5 χρόνια και ο περισσότερο 15 χρόνια. Είναι εμπειρότατοι, ο επικεφαλής τους είναι αριστούχος της σχολής μόλις 25 ετών. Όλοι τους είναι φτωχά παιδιά από οικογένειες της Βορείου Ελλάδος, πάμπτωχες οικογένειες», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ να γίνει οποιαδήποτε παρερμηνεία όσον αφορά την ιδιότητα των αστυνομικών. Δεν θα επιτρέψω οποιαδήποτε σκιά στο ότι τόσο εγώ, όσο η κυρία ανακριτής και η κυρία εισαγγελέας επηρεάστηκαν από αυτή την ιδιότητα. Να ξέρετε ότι οι αστυνομικοί αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα από τους συναδέλφους τους ενώ υπάρχει ήδη πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους. Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες θα σας δώσω το απολογητικό υπόμνημα του υπαστυνόμου. Αν μία λέξη από αυτά που έχω γράψει στο υπόμνημα δεν είναι αλήθεια σας προκαλώ να εκθέσετε τους αστυνομικούς και εμένα», ανέφερε. Νωρίτερα οι 7 αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον ανακριτή ενώ στα δικαστήρια υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας για την αποφυγή επεισοδίων.