Στην Ελλάδα καταφθάνει ο μεσογειακός κυκλώνας Νέαρχος. Γι' αυτό και ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εκτιμά ότι ο μεσογειακός κυκλώνας Νέαρχος θα σαρώσει τη Σικελία αλλά θα «χτυπήσει» και τη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ο μετεωρολόγος του OPEN συστήνει προσοχή σε αυτές τις 4 περιοχές της Ελλάδας:
- Κρήτη
- Δωδεκάνησα
- Κυκλάδες
- ανατολικό Αιγαίο
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό:
«Ο μεσογειακός κυκλώνας έχει πλέον σχηματιστεί και οργανώνεται περισσότερο στα ανατολικά νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα της Σικελίας. Θα στροβιλιστεί στην περιοχή για αρκετές ώρες δοκιμάζοντας τις αντοχές των μετεωρολογικών μοντέλων και μαζί τους και εμάς των μετεωρολόγων. Θα δούμε πιθανότατα τις προγνώσεις να αλλάζουν σε κάθε κύκλο ανανέωσης των προγνωστικών στοιχείων μιας και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η τροχιά αυτού του συστήματος κακοκαιρίας.
Τα πρωινά στοιχεία θέλουν να επηρεάζονται με αρκετά μεγάλη δυναμική τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή Δευτέρα.
Περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μας έχει δοκιμαστεί τελευταία και από τους σεισμούς».
- Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Ενώπιον ανακριτή οι κατηγορούμενοι - Σοκαριστικά βίντεο στο κινητό του ενός
- Όσκαρ 2026: Ο Σον Πεν κέρδισε το τρίτο του βραβείο αλλά δεν πήγε να το παραλάβει - Οι φήμες για την απουσία του
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Ελίνα Παπίλα για Γιώργο Λιάγκα: «Μετά από μια διαδρομή τόσων ετών, έτσι φανταζόσουν τη ζωή σου;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.