Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίσιο τέλος έλαβε η περιπέτεια της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εισήχθη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο της τελετής των θυρανοιξίων του νέου Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν». Ο κ. Βαρθολομαίος μετά τις εξονυχιστικές εξετάσεις που έκανε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν (Mount Sinai), κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική επέμβαση (σ.σ. μπαλονάκι και τοποθέτηση stent), όπως και έγινε. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λίγο αργότερα παρέθεσε δηλώσεις στην ΕΡΤ, όπου αναφέρθηκε στην την περιπέτεια της υγείας του και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε αλλά και την φροντίδα των ομογενών γιατρών και την αγάπη του κόσμου, τονίζοντας πως «τέλος καλό, όλα καλά». «Αισθάνομαι πολύ καλά, δόξα τω θεώ. Ήταν μια μικρή περιπέτεια, κράτησε πολύ λίγο χρονικώς. Βέβαια, το επεισόδιο το καρδιακό, αν μπορώ να το ονομάσω έτσι, ήταν κάπως σοβαρό και έπρεπε να γίνει η επέμβαση», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Όπως είπε, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και έτσι στις 20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα γιορτάσει και εκεί τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας του. «Είμαι ευγνώμων στον Άγιο Θεό που με αξίωσε να φτάσω σε αυτό τον σταθμό της εκκλησιαστικής μου ζωής και διακονίας» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Κάνοντας μια αποτίμηση της επίσκεψής του, είπε ότι αυτό που κρατά είναι η ζωντάνια της ομογένειας, την οποία καμαρώνει για τα επιτεύγματά της. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με θερμά λόγια και για την προσωπικότητα και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, τον οποίο χαρακτήρισε «έναν δικό μας άνθρωπο μέσα από τα σπλάχνα του Φαναρίου».

Μάλιστα, την Παρασκευή πήρε εξιτήριο και την είδηση έκανε γνωστή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, «ανεβάζοντας» φωτογραφία του ίδιου με τον Βαρθολομαίο έξω από το νοσοκομείο. Την δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνόδευε με τη φράση: «Ευχαριστούμε τον Θεό για το γεγονός πως ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με καλή υγεία και καλή διάθεση».

Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος ήταν μαζί στην ευλογία του σταυρού, ο οποίος ανυψώθηκε και τοποθετήθηκε στον εμβληματικό μαρμάρινο τρούλου της νέας ελληνορθόδοξης εκκλησίας. Στην θέση του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου μαζί με τους Δίδυμους Πύργους.