Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, το οποίο έγινε στόχος κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν και σε μία καταγγελία που χρήζει διερεύνησης, καθώς –όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση- ο σκοπός του τμήματος την ώρα της επίθεσης ήταν δόκιμος αστυφύλακας.

«Η έλλειψη δύναμης στα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας έχει ως παράγωγο ένας αστυνομικός υπάλληλος να κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος, αφού οι καθημερινές υποχρεώσεις της Υπηρεσίας που πρέπει να διεκπεραιωθούν, ολοένα και πολλαπλασιάζονται, την ίδια ώρα που το προσωπικό συνεχώς μειώνεται! Δεν μπορούν να γίνονται πλέον άλλα "μπαλώματα" και να κρύβεται το πρόβλημα "κάτω από το χαλί", με δόκιμους αστυνομικούς των Σχολών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Θεωρούμε απαράδεκτο να μας καταγγέλλεται ότι σκοπός του Αστυνομικού Καταστήματος την ώρα της επίθεσης ήταν Δόκιμος Αστυφύλακας! Εάν και εφόσον ισχύει αυτό, πρέπει άμεσα οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, να αφουγκραστούν τις προτάσεις μας για πραγματική ανακατανομή του προσωπικού μεταξύ ατροφικών και υπερτροφικών Υπηρεσιών και επιτέλους να γίνει αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές μέσω του θεσμού των Πανελληνίων εξετάσεων».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κάνει αναφορά και στο θέμα της σκοπιάς που υπήρχε έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, κάνοντας λόγο για αναχρονιστική πρακτική με «κουβούκλια» και ζητώντας να θεσπιστεί η ευρωπαϊκή πρακτική και οι τεχνολογικές δυνατότητες, όπως «η φύλαξη με κάμερες, προηγμένα τεχνολογικά συστήματα, drone κ.λ.π., κάτι το οποίο θα προσέφερε μέγιστη ασφάλεια στους αστυνομικούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα αποθάρρυνε τέτοιου είδους επιθέσεις και θα εξοικονομούσε τεράστιο αριθμό αστυνομικού προσωπικού, το οποίο θα μπορούσε να απασχοληθεί σε άλλου είδους καθήκοντα».