Μενού
  • Α-
  • Α+

Κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και πέριξ του σχολικού συγκροτήματος της «Γκράβας» στο Γαλάτσι εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., προχωρώντας σε 3 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι Έλληνες και συγκεκριμένα 2 άνδρες ηλικίας 29 ετών και μία 25χρονη γυναίκα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποίησαν σχετική πληροφορία που είχαν για το κύκλωμα διακίνησης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι εκτός από το κέντρο της Αθήνας και τις γνωστές πιάτσες, είχαν πιάσει... πόστο και γύρω από τη «Γκράβα» πουλώντας ναρκωτικά ενδεχομένως ακόμη και σε ανήλικους

Σπίτι δίπλα στο σχολείο ήταν το «ορμητήριο» του κυκλώματος  

Χαρακτηριστικό της δράσης των κατηγορούμενων, συνιστά η «γκάμα» των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, με σκοπό να εξασφαλιστεί μεγαλύτερος αριθμός στο πελατολόγιό τους, καθώς και η διακίνηση των ναρκωτικών πλησίον του σχολικού συγκροτήματος στο Γαλάτσι, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες, όπου κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός ατόμων. 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα και οικίες και ιδιαίτερα σε οικία πολύ κοντά στη «Γκράβα», που χρησιμοποιείτο ως «ορμητήριο» για τη διακίνηση των ποσοτήτων από τους κατηγορουμένους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10 κιλά και 865 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 204 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης, 45 γραμμ. κοκαΐνης, 3 φαρμακευτικά σκευάσματα, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ηλεκτρική πρέσα, 2 αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα, το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ και 9 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.