Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική δεν είναι ο μόνος αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος ελέγχεται από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, όπως προκύπτει από τη δικογραφία των τουλάχιστον 8.000 σελίδων που συντάχθηκε για το κύκλωμα που εξέδιδε παράνομες αστυνομικές ταυτότητες και διαβατήρια.

Διαβάστε ακόμη: Παράνομες ελληνοποιήσεις: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τους αστυνομικούς - Θα ξεπεράσουν τους 150 οι εμπλεκόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους 34 αστυνομικούς, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο φάκελο που σχημάτισαν οι «Αδιάφθοροι», είναι άλλοι δύο αξιωματικοί με το βαθμό του Αστυνόμου και ένας τρίτος με αυτόν του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.

Καλά ενημερωμένες πηγές της Κατεχάκη σχολίαζαν στο Reader.gr ότι «η έρευνα δεν έχει τελειώσει με τις 20 συλλήψεις αλλά συνεχίζεται, καθώς πρόκειται για μία υπόθεση με τεράστιο βάθος όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δείχνουν ότι το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013». Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις ότι σε βάθος χρόνου άλλαξε και η σύνθεση των εμπλεκομένων επίορκων αστυνομικών, ενώ σε ότι αφορά τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική έχει μόλις τρία χρόνια σε συγκεκριμένη υπηρεσία, όπου και θα μπορούσε να αναπτύξει έκνομη δραστηριότητα.

Πονοκέφαλος αυτή τη στιγμή για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ είναι να εντοπίσουν τους τουλάχιστον 200 «πελάτες» του συγκεκριμένου κυκλώματος, ανάμεσά τους βρίσκονται «σκληροί» ποινικοί κατηγορούμενοι τόσο για μεγάλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών όσο και για ανθρωποκτονίες. Τουλάχιστον δύο από αυτούς μάλιστα είναι γνωστοί και στην interpol, από χθες έχει γίνει γνωστό ότι με πλαστή ταυτότητα κυκλοφορούσαμε 35χρονος Αλβανός ιδιοκτήτης πρακτορείου υγρών καυσίμων που έπεσε νεκρός από σφαίρες εκτελεστών στις 16 Νοεμβρίου στην λεωφόρο Θηβών.