Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικές στιγμές εκτιλήχθηκαν στο Μεταξουργείο, όταν ξέσπασε φωτιά σε μονοκατοικία που είναι δομή προσφύγων. Στο βίντεο που δημοσίευσε το Star φαίνονται οι προσπάθειες για να σωθούν όσοι περισσότεροι μπορούν, ενώ ακούγονται κραυγές αγωνίας. Κάτοικοι κατεβάζουν με τα χέρια μικρά παιδιά από τα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου τα οποία κρέμονται στο κενό την ώρα που το κτίριο φλέγεται.

Διαβάστε ακόμη: Ανησυχία για νέο τουρκικό σχέδιο προώθησης μεταναστών - Εγκληματικό παιχνίδι Ερντογάν με δεκάδες νεκρούς σε ναυάγια

Ένας άντρας με ηρωϊσμό έχει ήδη ανέβει στο περβάζι και κρατάει με τα χέρια του ένα μικρό παιδί που κρέμεται στο κενό. Ακούγονται φωνές. Το παιδί πέφτει στο κενό και αυτοί που βρίσκονται από κάτω το πιάνουν στον αέρα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Οι πυροσβέστες που έχουν φτάσει στο σημείο προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά. Ο Μιχαήλ που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές: «Έσπασα την πόρτα, η φλόγα έφυγε από πάνω. Βλέπω μια κουβέρτα και την τραβάω, νόμιζα ότι είναι κούκλες…  ανοίγω  το χέρι και τραβάω τα παιδάκια έξω». 

Βλέποντας τις εικόνες από το εσωτερικό καταλαβαίνει κάποιος αμέσως ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ανθρώπινα θύματα, μικρά παιδάκια τα οποία δεν θα είχαν προλάβει να σηκωθούν από τα κρεβατάκια τους.   Δυστυχώς, δύο από τα παιδιά, αδελφάκια 5 και 11 ετών αντίστοιχα, οδηγήθηκαν μετά τη διάσωσή τους στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε σοβαρή κατάσταση, με εγκαύματα στον τράχηλο.