Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αγωνία για την τύχη του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση που έπεσε θύμα απαγωγής έξω από το σπίτι του στο Ντράφι, έχει «χτυπήσει κόκκινο». Οι μέρες περνούν, με τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών που θεωρούσαν ότι πρόκειται για μια αρπαγή – αστραπή λίγων ωρών, να «πέφτουν» έξω. Πλέον, η απαγωγή του 40χρονου επιχειρηματία έχει μετατραπεί σε θρίλερ, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβασή του.

Απαγωγή Κυπαρίσση: Το σχέδιο και η εκτέλεση

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι δράστες σχεδίαζαν καιρό την απαγωγή, την οποία εκτέλεσαν κατά γράμμα. Ο τρόπος που λειτουργούν δε στις διαπραγματεύσεις, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες και μηνύματα που δεν ανιχνεύονται, αποδεικνύει πόσο καλά «διαβασμένοι» είναι στο να μην αφήνουν ηλεκτρονικά ίχνη.Έτσι, περιορίζουν στο ελάχιστο τυχόν λάθη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το «προφίλ» των απαγωγέων όπως το έχουν «χτίσει» οι αξιωματικοί της ασφάλειας, πρόκειται για «σκληρούς», ναι, μεν, δράστες, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν τα χαρακτηριστικά αδίστακτων κακοποιών που θα «άντεχαν» στη πίεση των διαπραγματεύσεων υπό τον φόβο να αποκαλυφθούν.

Απαγωγή Κυπαρίσση: Ο στόχος

Πέντε απαγωγείς, τρία αυτοκίνητα, κανένα στοιχείο που να τους «φωτογραφίζει».Πολύς κόπος για έναν άνθρωπο που δε φοβόταν, δεν έπαιρνε μέτρα ασφαλείας και δεν ήταν ο ζάμπλουτος γόνος γνωστής οικογενείας. Αυτός ήταν και ο βασικός προβληματισμός των αξιωματικών εξ αρχής, ο λόγος δηλαδή που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αποτέλεσε στόχο των απαγωγέων που απαίτησαν αρχικά το ποσό των 2 εκατομμυρίων ως λύτρα. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι αυτό το «μυστήριο» έχει λυθεί από τους αστυνομικούς κι ότι πλέον έχουν διαμορφώσει την εικόνα του τι ακριβώς έχει συμβεί. Σε αυτό, φαίνεται να έχουν συνεισφέρει οι καταθέσεις ατόμων από το στενό επαγγελματικό και κοινωνικό του περιβάλλον, «σκιαγραφώντας» με αυτόν τον τρόπο τις επαφές και τις δραστηριότητες του επιχειρηματία.