Μενού
  • Α-
  • Α+

«Θα τα πούμε στα δικαστήρια», αναφέρει στην πρώτη του γραπτή ανακοίνωση ο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΟΕΕ που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα αγνώστων την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμηΧρήστος Σπίρτζης: Διορισμένος σε κρατικές θέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο υπόδικος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ

Ο ίδιος ο καθηγητής στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στις «οικονομικές διαφορές» που έχει με πρώην συνεργάτη του, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, με τον οποίο, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ξεκινήσει τηλεδίκες. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στις κατηγορίες για τοκογλυφία και παιδεραστία, υποστηρίζοντας ότι «ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί εις βάρος μου από οποιονδήποτε ανήλικο, από οποιουσδήποτε γονείς ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με γνώση της υποθέσεως».

Ακολουθεί όλη η δήλωσή του: 

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή εγκληματική επίθεση εις βάρος μου η οποία εκδηλώθηκε σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο την ώρα της διδασκαλίας, άρχισαν να διαδίδονται για το πρόσωπό μου κάθε λογής φήμες και δυσφημιστικοί ισχυρισμοί, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Υπήρξα στόχος προκλητικής εγκληματικής επίθεσης. Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές με τις οποίες και συνεργάζομαι.

Πράγματι έχω διαφορές οικονομικού περιεχομένου με Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, μου οφείλει από παλαιότερη μεταξύ μας συνεργασία σημαντικό ποσό. Ο ίδιος έχει τεθεί από το Πανεπιστήμιο σε αναστολή στο πλαίσιο ποινικών και πειθαρχικών ερευνών. Εις βάρος του ιδίου προσώπου εκκρεμούν καταγγελίες τουλάχιστον 25 πρώην επενδυτών του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι υποθέσεις αυτές διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές ο αντίδικος έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή έχει ήδη καταδικαστεί για απάτη. Στο πλαίσιο αυτό ο αντίδικός μου, σε αντιπερισπασμό, έχει υποβάλει κατ’ εμού, όπως και κατά πολλών επενδυτών τους οποίους εξαπάτησε, μήνυση για εκβίαση και τοκογλυφία. Για το σκέλος της εκβιάσεως έχω απολογηθεί ενώπιον Τακτικής Ανακρίτριας και έχω αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως και Ανακρίτριας. Το σκέλος της τοκογλυφίας έχει χωρισθεί και εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης.

Ο αντίδικός μου, απολογούμενος για πειθαρχικά παραπτώματα ενώπιον του Οικονομικού Πανεπιστημίου, επενόησε και ισχυρίσθηκε για μένα, εντελώς αορίστως και πέντε έτη μετά το δήθεν "περιστατικό", ότι έχω τελέσει το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής. Για την υπόθεση αυτή διετάχθη προκαταρκτική εξέταση η οποία δεν έχει περατωθεί ακόμη. Επισημαίνω ότι ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί εις βάρος μου από οποιονδήποτε ανήλικο, από οποιουσδήποτε γονείς ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με γνώση της υποθέσεως. Επίσης δεν υπάρχει το παραμικρό αποδεικτικό μέσο από το οποίο θα μπορούσαν να προκύψουν έστω και ενδείξεις τελέσεως της πράξεως αυτής. Πρόκειται για ψευδέστατη και αήθη επινόηση του αντιδίκου μου.

Δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω την πλευρά του αντιδίκου μου και να ξεκινήσω τηλεδίκες μαζί του. Είμαι της γνώμης ότι οι διαφορές πρέπει να επιλύονται από τα Δικαστήρια».

ΑΣΟΕΕ: Μύλος με την υπόθεση ξυλοδαρμού του καθηγητή 

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση του ξυλοδαρμού του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος από κουκουλοφόρους την ώρα του μαθήματος. Οι άγνωστοι νεαροί εισήλθαν στην αίθουσα, περικύκλωσαν τον καθηγητή και τον ξυλοφόρτωσαν, ενώ διέφυγαν ανενόχλητοι από το χώρο χωρίς να γίνει κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Μιλώντας στην Ασφάλεια, ο καθηγητής τόνισε στους αξιωματικούς ότι δεν είχε εικόνα για το ποιοι είναι οι δράστες, ούτε για το ποια ήταν τα κίνητρά τους. Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι ποτέ δεν είχε πρόβλημα με κάποια φοιτητική ομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega ωστόσο, οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, περιμένουν να δουν αν υπάρχει ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα συγκεκριμένου χώρου. Ακόμη ερευνούν ποιοι μπορεί να γνώριζαν τις δικαστικές διαμάχες που είχε τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής κι αν ήθελαν για αυτό τον λόγο να του επιτεθούν. Επίσης οι αστυνομικοί ερευνούν και την μαρτυρία του καθηγητή.

Κατηγορούμενος για παιδεραστία και τοκογλυφία

Κατά το ρεπορτάζ του Mega, από την Αστυνομία συνδέουν την επίθεση με μια εκκρεμή δικαστική έρευνα. Πρόκειται για υπόθεση, αρχικά οικονομικού εγκλήματος και, στη συνέχεια, έρευνας για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο ίδιος ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος αρχικά από την περίοδο 2018-2019 για μια υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό «τρικ» της «πυραμίδας».

Ωστόσο, στη συνέχεια υπήρξαν και νεότερα στοιχεία από καταθέσεις τριών καθηγητών. Ο ένας από αυτούς ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, είχε διαπιστώσει ότι φερόταν να εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Μάλιστα, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπήρξε και νέα δικαστική έρευνα και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών να συνδέεται με την επίθεση.

Οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές αναφέρουν ότι ο εν λόγω καθηγητής παρέμενε στη θέση του γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν κατείχε κρατικές θέσεις, αφού είχε τοποθετηθεί σε διάφορες επιτροπές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA