Μενού
  • Α-
  • Α+

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, το μεσημέρι της Παρασκευής (14/1), κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. Ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε πέτρες, καπνογόνα και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο. 

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Πάνω από 30.000 τα θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, οι οποίοι ζητούν περισσότερα μετρά προστασίας κατά του κορονοϊού σε σχολεία και πανεπιστήμια. Ζητούν μεταξύ άλλων δωρεάν rapid test και διάθεση μασκών, να μειωθεί το ποσοστό που απαιτείται για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος και να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα.

Τα άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και μπήκαν στην πορεία των μαθητών πετούσαν πέτρες και ξύλα, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον ALPHA. Επίσης προκάλεσαν ζημιές και σε ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο.