Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού στη Θεσσαλονίκη της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, με τις αστυνομικές έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μετρ Μ.Π. που, σύμφωνα με την 24χρονη, κάλεσε την κοπέλα στο επίμαχο πάρτι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και κατέσχεσαν κινητά του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μετρ βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. 

Διαβάστε ακόμηΒιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Να μιλήσουν όλα τα κορίτσια» το νέο μήνυμα από τη Γεωργία Μπίκα

Την ίδια ώρα, η Γεωργία Μπίκα βρίσκεται στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου και προχωρά σε συμπληρωματική κατάθεση -παρουσία ψυχολόγου- από την 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η δικογραφία για τον βιασμό. 

Νωρίτερα, η 24χρονη κοπέλα είχε απευθύνει έκκληση σε όλες τις γυναίκες που βίωσαν αντίστοιχα περιστατικά με την ίδια «να μιλήσουν ώστε αυτά να σταματήσουν». Η Γεωργία Μπίκα προέβη στην παραπάνω δήλωση εξερχόμενη από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κλήθηκε το πρωί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, με εισαγγελική εντολή, σχετικά με τη φραστική επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, συνήγορο προανακριτικά του 27χρονου κατηγορουμένου για την υπόθεση του βιασμού.

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης έρευνας είναι το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, ενώ θα κληθεί να καταθέσει και ο εν λόγω δικηγόρος ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης (ανωμοτί). Παράλληλα, από το μεσημέρι, η 24χρονη βρίσκεται στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου και προχωρά σε συμπληρωματική κατάθεση -παρουσία ψυχολόγου- από την 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η δικογραφία για τον βιασμό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ της Γεωργίας και του μετρ του γνωστού καταστήματος εστίασης, ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2021 και ολοκληρώθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Στα μηνύματα φαίνεται να την ενημερώνει για το πάρτι και να τη ρωτά «εάν ψήνεται» ενώ μετά της δίνει οδηγίες για το πώς θα μπει στο ξενοδοχείο και τι ακριβώς θα πει στην ρεσεψιόν για να περάσει μέσα. 

Πάντως, ο 27χρονος, τον οποίο κατηγορεί η Γεωργία Μπίκα για τον βιασμό της, υποστηρίζει με δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ότι «ουδέποτε διέπραξα βιασμό». Παράλληλα μεταξύ άλλων ο 27χρονος σημειώνει: «Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μία και μοναδική αποτύπωση της θέση μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων.

Όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μία εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ¨βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της (και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας)».