Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρατσιστική επίθεση εναντίον ενός μετανάστη, που τραυματίστηκε στο πρόσωπο, πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα βαγόνι του ΗΣΑΠ, στην Αθήνα, όπως καταγγέλλει η σελίδα menoume_energoi στο Instagram.

Η εν λόγω σελίδα ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας μετανάστης να κρατά ένα μαντήλι στο πρόσωπό του για να σταματήσει την αιμορραγία, ενώ στο πάτωμα του βαγονιού είναι εμφανείς οι κηλίδες αίματος. Σύμφωνα με την ανάρτηση, όλο αυτό το εξοργιστικό περιστατικό ξεκίνησε επειδή στον επιτιθέμενο «δεν του άρεσε ο τρόπος που κοιτούσε» ο άτυχος μετανάστης.

Το βίντεο στη συνέχεια εστιάζει σε έναν νεαρό με καπέλο που φαίνεται κάτι να μουρμουρίζει εναντίον του μετανάστη, ενώ στο τέλος ακούγεται η φωνή μίας γυναίκας να φωνάζει στον νεαρό «σήκω φύγε από δω».

Αναλυτικά, στην ανάρτηση του menoume_energoi αναφέρεται:

«Στην Ελλάδα της "ανάπτυξης", κυκλοφορούν αιμόφυρτοι (μετανάστες) άνθρωποι από λεβέντες Έλληνες (aka φασίστες) στους οποίους «δεν τους αρέσει ο τρόπος που κοιτάμε». Το περιστατικό σημειώθηκε στον ηλεκτρικό στην διαδρομή Ν. Φάληρο έως Μοσχάτο. Δεν σιωπούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που το γεννά!».