Μενού
 • Α-
 • Α+

Καιρός: Επεκτείνεται λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς το κλείσιμο της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

 • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.
 • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

 • Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.
 • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα. Σε ό,τι αφορά τον νομό Εύβοιας η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, η κυκλοφορία εσωτερικά στο νομό είναι περιορισμένη και οι εκκλήσεις που γίνονται από τους δημάρχους και την περιφέρεια είναι να μην κυκλοφορούν οι πολίτες λόγω του ύψους του χιονιού που είναι αρκετό και σε πολλά σημεία ξεπερνά τα 80 εκατοστά. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας κινείται και προς την πλευρά της Βοιωτίας και έχει σημάνει συναγερμός στους δήμους του νομού, που με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους ρίχνοντας και αλάτι.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας πάνω από τη γέφυρα Καλυφτάκη, όπου η κίνηση διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς. Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί με τα αυτοκίνητα να παραμένουν ακινητοποιημένα στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, καθώς η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες, και αρκετοί οδηγοί σταματούν για να τις περάσουν στα αυτοκίνητά τους. Κολλημένα υπάρχουν αυτοκίνητα και στον παράδρομο της Εθνικής στο ύψος της Μαλακάσας. Στον Άγιο Στέφανο, υπήρχαν αυτοκίνητα που έκαναν αναστροφή, επειδή δεν είχαν αλυσίδες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα. Μποτιλιάρισμα υπάρχει και στην Βαρυμπόμπη και το Κρυονέρι.

Μποτιλιάρισμα στην έξοδο της Αττικής Οδού προς την Αθηνών – Λαμίας

Ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς και στην Αττική Οδό, καθώς στο ρεύμα προς Ελευσίνα μετά το ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Σύμφωνα με την τροχαία της Αττικής Οδού στην περιοχή έχει μεταβεί σταθμός προκειμένου να απεγκλωβίσει τους οδηγούς. Νωρίτερα στην Αττική Οδό είχαν σημειωθεί και ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, καθώς η κακοκαιρία Ελπίς σφυροκοπά την Αττική. Πολλά αυτοκίνητα βγήκαν από την πορεία τους και πολλοί οδηγοί περίμεναν αρκετή ώρα για βοήθεια εν μέσω της σφοδρής χιονόπτωσης. Οι Αρχές συνιστούν στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Καιρός: Πού είναι κλειστή η κυκλοφορία λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς 

Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορισμένους δρόμους της Αττικής, καθώς το χιόνι άρχισε να πέφτει πυκνό και να το στρώνει σε όλη την Περιφέρεια. Η Τροχαία σε ενημέρωσή της ενημερώνει για τους κλειστούς δρόμους.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

 • Στην οδό Aναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Yμηττό.
 • Στη Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Nέα Mάκρη) Προς Πεντέλη.
 • Στην Aνώνυμο Oδό (Kαισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Καλοπούλας προς Yμηττό.
 • Στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.
 • Στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 ΣNEN προς τον Aγ. Πέτρο. και
 • Aπαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στην Π.E.O. Aθηνών - Θήβας από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων CYCLON ρεύμα προς Θήβα.