Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ζήτησε από τους δημότες να καθαρίσουν τα πεζοδρόμιά τους από τα χιόνια για να πάνε τα παιδιά σχολείο τη Δευτέρα. Η Αγία Παρασκευή ήταν μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από όλες τις άλλες της Αττικής από την κακοκαιρία Ελπίς που σάρωσε το λεκανοπέδιο τις προηγούμενες ημέρες και για 18 ώρες συνεχούς χιονόπτωσης. Τα χιόνια σε πολλούς δρόμους της περιοχής παρέμεναν... βουνό μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (30/1) καθώς η χθεσινοβραδινή βροχή δεν ήταν αρκετή για να λιώσει τους πάγους.

Ετσι λοιπόν, δρόμοι και πεζοδρόμια ειδικά σε στενά που δεν βλέπει ο ήλιος παραμένουν... παγοδρόμια κι ελλοχεύουν κινδύνους σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και χειρότερα... Το πρωί της Κυριακής συνεργεία του δήμου καθάριζαν κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμια όπως για παράδειγμα τη Λεωφόρο Μεσογείων, για να επανέλθει η κανονικότητα από Δευτέρα, όμως σε πολλές συνοικίες παραμένουν τα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς.

Ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς εξέδωσε ανακοίνωση-οδηγία προς τους δημότες της περιοχής ζητώντας τους να συμβάλλουν στον αποχιονισμό καθαρίζοντας τα πεζοδρόμιά τους, έτσι ώστε να πάνε με ασφάλεια τα παιδιά στο σχολείο τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Τη Δευτέρα 31/01/2022 πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Ο δήμος από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει έναν αγώνα καθαρίσματος των προαύλιων χώρων. Για να μπορέσουν όμως τα παιδιά να προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει να καθαριστούν τα πεζοδρόμια. Ολοι γνωρίζουμε, ότι ο καθαρισμός των πεζοδρομίων είναι υποχρέωση των δημοτών, όπου ο κάθε παρόδιος έχει και την αστική ευθύνη. Παρακαλούμε λοιπόν τους δημότες, όπως προβούν στον αποχιονισμό των πεζοδρομίων, για να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργεία τη Δευτέρα των σχολείων μας. Σας ευχαριστούμε».

Κάτω από την ανάρτηση του δημάρχου στο facebook, ωστόσο, υπάρχουν πολλά σχόλια από δημότες, στην πλειοψηφία τους αρνητικά, τα οποία συνοδεύονται κι από φωτογραφίες με αποκλεισμένους δρόμους, κομμένα δέντρα κι άλλα κατάλοιπα της «Ελπίδας».