Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κουδούνι στα σχολεία χτύπησε το πρωί της Δευτέρας και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία, έπειτα από απουσία μιας εβδομάδας, όπου η κακοκαιρία Ελπίς σάρωσε την Αττική. Οι συνθήκες, όμως, σε κάποιες περιοχές δεν ήταν καν υποτυπώδεις.Οπως στο 9ο δημοτικό Αγίας Παρασκευής, όπου τα παιδιά, αντί να βρίσκονται στις αίθουσες, περίμεναν, να τελειώσει ο καθαρισμός των προαύλιων χώρων για να μπορέσουν να εισέλθουν. Μάλιστα, το θέμα είχε αναδείξει το Reader από την Κυριακή, όταν ο Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, μέσω ανακοίνωσης, προέτρεπε τους γονείς, να πάρουν τα... φτυάρια και να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο! 

Διαβάστε ακόμη: Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στους δημότες: Καθαρίστε τα πεζοδρόμιά σας για να πάνε τα παιδιά σας στο σχολείο

Τη Δευτέρα μάλιστα ήταν και ο ίδιος ο Δήμαρχος παρόντας στον αποχιονισμό του 9ου δημοτικού Αγίας Παρασκευής, όπου τα συνεργεία πήγαν για καθαρισμό, την ώρα που οι μαθητές θα έπρεπε κανονικά να βρίσκονται στις τάξεις τους. Στις αυλές υπήρχαν βουνά από χιόνια και τριγύρω μεγάλα κλαδιά έτοιμα να σπάσουν και να γίνουν επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο Δήμαρχος ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, παρακολουθούσε... ατάραχος και χαμογελαστός τις εργασίες, ενώ όταν βρέθηκε μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους, δεν έκρυψε πως υπάρχουν προβλήματα σε δύο σχολεία στην περιοχή, αλλά δεν ανέφερε ποια, για να μην σπεύσουν οι δημοσιογράφοι με κάμερες και τα αναδείξουν!

Κανείς δεν έδωσε εντολή καθαρισμού

Ετσι, μία ολόκληρη εβδομάδα μετά τη σφοδρή χιονόπτωση, ο Δήμος δεν μπήκε στη διαδικασία να καθαρίσει τα σχολεία, το χιόνι έμεινε και όταν το πρωί άρχισαν τα παράπονα από γονείς, κλήθηκαν οι εργάτες για να καθαρίσουν και να βάλουν... τάξη. Παρά το γεγονός πως υπήρχε χρόνος και πως ήταν γνωστό από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας ότι τα σχολεία της περιοχής θα ανοίξουν το πρωί, κανείς δεν ασχολήθηκε. Με φτυάρια και σκαπτικά μηχανήματα, λίγα μόνο μέτρα από μαθητές και γονείς που περίμεναν υπομονετικά να δουν πότε θα τελειώσει ο καθαρισμός, οι εργάτες έκαναν τη δουλειά τους... κατόπιν εορτής, αφού κανείς δεν τους ανέθεσε νωρίτερα τον καθαρισμό.  

Πάγωσαν οι μαθητές στο Χαλάνδρι

Προβλήματα, υπήρξαν και σε πολλά ακόμη σχολεία της Αττικής, όπως σε δημοτικό στο Χαλάνδρι, όπου μαθητές κουκουλωμένοι στις τάξεις με μπουφάν και σκουφιά δεν είχαν καν θέρμανση για να ζεσταθούν και λίγο πριν μπει ο δάσκαλος για να τους κάνει μάθημα! Αντιδράσεις και στο 2ο δημοτικό στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης με πανομοιότυπες εικόνες για τις αίθουσες... ψυγεία με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, λόγω κορονοϊού. Κλειστά στην Αττική έμειναν το πρωί το Λύκειο Μελισσίων, λόγω εκτεταμένων ζημιών από την πρόσφατη κατάληψη, τα σχολεία σε Βίλια και Ερυθρές, καθώς οι δυσκολίες από τον παγετό δεν έχουν ξεπεραστεί, με δύο δημοτικά στη Νέα Μάκρη και Γραμματικό να ανοίγουν μετά τις 10:00 για να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού. Και όλα αυτά λίγο πριν φτάσει το νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.