Μπαράζ εκρήξεων στις 2:30 τα ξημερώματα στην Αθήνα καθώς την ίδια στιγμή εξερράγησαν μηχανισμοί με γκαζάκια στην Αργυρούπολη και το Πεδίον του Άρεως, όπου διαμένουν γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας, αντίστοιχα.
Διαβάστε ακόμη: Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι δίπλα στο γήπεδο του Άρη
Όπως ανέφερε ο δεύτερο στην ΕΡΤ «Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα». Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο.
«Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές» είπε και αναφέρθηκε σε εκφυλιστικό φαινόμενο και αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ, είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. «Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» είπε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχει όπως είπε βιντεοληπτικό υλικό αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχε αναλάβει κάποιος την ευθύνη των ταυτόχρονων εκρήξεων.
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η μια μάχη μετά την άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Βγαίνει μπροστά ο Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη - Τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει
- Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας: Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα - Πότε αναμένεται βελτίωση
- H ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη ανάμεσα στις παρουσιάστριες του Real View - Μειώνεται η διάρκεια και... οι μισθοί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.