Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τα νησιά των Κυκλάδων. Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, χαλάζι και πλημμυρισμένοι δρόμοι έχουν θέσει σε συναγερμό τις Αρχές. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τη Σαντορίνη όπου έριξε χαλάζι. 

Στην περιοχή Μεσαριά της Σαντορίνης οι στενοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια ενώ ένα λευκό στρώμα έχει καλύψει τις στέγες και τους δρόμους λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης. Η χαλαζόπτωση είναι τόσο έντονη που ο δήμος έβγαλε τα εκχιονιστικά για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς.

Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη και Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα, έχουν βγει στους δρόμους και επιχειρούν να απομακρύνουν το χαλάζι, ώστε να κρατήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και άνεμοι τοπικά έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε Αιγαίο, Κρήτη, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στην Θράκη, στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.