Απίστευτες εικόνες στον Νέο Βουτζά με μια ολόκληρη περιοχή να βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω καθίζησης. Σπίτια βούλιαξαν μέχρι και τρία μέτρα και απειλούνται από το να τα καταπιεί το ρέμα, μετά τις τελευταίες βροχές. Τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δεν κατοικούνται πια είναι κατασκευής 20ετίας το πρώτο σπίτι και νεώτερα τα άλλα δύο.
Διαβάστε ακόμη: Τήνος: Η στιγμή που ένα τεράστιο κύμα «καταπίνει» άνδρες στο λιμάνι
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η περιοχή είχε δέντρα και μετά τις φωτιές με κάθε βροχή σημειώνονταν καθιζήσεις. Πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή, όπου από παλιά υπάρχει και το ρέμα του Νταού και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και να κινδυνεύσουν και άλλα σπίτια.
Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε ότι διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους, ενώ ειδικοί γεωτέχνες θα διαπιστώσουν σήμερα το βάθος που εξελίσσεται αυτή η διαδικασία. Σε πρώτη φάση τέσσερα σπίτια έχουν πρόβλημα μπορεί το γεωλογικό φαινόμενο θα επεκταθεί, αυτό θα το διαπιστώσουν οι γεωτέχνες.
Επίσης ανέφερε ότι επί επταετίας μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς γεωλογικές μελέτες, αλλά και πως ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικιών, αλλά οι απομακρυνθέντες είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.



- Βίντεο ντοκουμέντο: Οδηγοί μηχανών πιάστηκαν στα χέρια πάνω στη διάβαση τρένων
- Ελεγκτής στα ΜΜΜ ζητούσε 20 ευρώ για να μην κόψει κλήση σε πολίτες και μετά... πήρε προαγωγή
- Το ευρωπαϊκό διήμερο Μητσοτάκη, το ύψος του πακέτου της ΔΕΘ και οι 30άρηδες στα ψηφοδέλτια
- Λαγοκέφαλοι: Ο πραγματικός κίνδυνος δεν αφορά τις επιθέσεις σε λουόμενους
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.