Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πενταετή φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι για να μετατραπεί σε κακούργημα η κατηγορία και του επέβαλλε τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και πρόστιμο 10.000 ευρώ. Ο πρώην παρουσιαστής δεν παρέστη στη δίκη, σε αντίθεση με την καταγγέλλουσα, η οποία κατέθεσε για την τραυματική της εμπειρία.

Ταυτόχρονα η πλευρά της καταγγέλλουσας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας σε κακουργηματική παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και την παραπομπή του Κακουργιοδικείο, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. Ο δικηγόρος του Παναγιωτόπουλου ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του πελάτη του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και υποστήριξε πως έχει ζητήσει τη βοήθεια ειδικού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου για τη δημοσιοποίηση βίντεο και φωτογραφιών από ερωτικές συνευρέσεις με πρώην συντρόφους του, τα οποία ανέβασε σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου χωρίς την έγκρισή τους. Συγκεκριμένα, κατηγορήθηκε για «ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης αλλού».

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τα στοιχεία που τον «καίνε»

Στα μέσα Ιανουαρίου, ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων του Παναγιωτόπουλου, Απόστολος Λύτρας είχε αποκαλύψει ότι η 28χρονη εντολέας του εντόπισε και τρίτο βίντεο με προσωπικές της στιγμές σε άλλη ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου που δεν γνώριζαν, και είχε αναρτηθεί από τον ίδιο τον Παναγιωτόπουλο, με αποτέλεσμα να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Ακολούθως ο γνωστός δικηγόρος αποκάλυψε ότι υπάρχει κι ένα καινούργιο στοιχείο στην υπόθεση: «Το καινούριο στοιχείο είναι ότι άλλαξε το όνομα του προφίλ του, δεν διέγραψε τον λογαριασμό του. Κι εγώ όταν το αντιλήφθηκα έπεσα από τα σύννεφα. Αυτό συνέβη τώρα, αυτήν την εβδομάδα. Έγινε καταγγελία και παρατηρήσαμε ότι έχει τροποποιήσει το όνομα που χρησιμοποιούσε. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να έχεις κωδικούς, δεν μπορεί να το κάνει κάποιος τρίτος». «Ένας σώφρον άνθρωπος νομίζω ότι το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να τα διαγράψει όλα. Έχουν έρθει στην αντίληψή μου πολλά πράγματα, κάποια δεν τα αξιολογώ ποινικά, αλλά ανθρώπινα. Ποινικά δεν αλλάζει κάτι. Το αδίκημα είναι να κάνεις ανάρτηση, όχι να έχεις προφίλ. Η ιστοσελίδα είναι παράνομη, δεν τη διατηρεί αυτός, αυτός συμμετέχει», συμπλήρωσε.