Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα πεζοπόροι, χιονοδρόμοι, και ορειβάτες με αφορμή τον θάνατο του 21χρονου σκιέρ, Ερμή Θεοχαρόπουλου που έχασε πριν από 2 εβδομάδες τη ζωή του στα Τζουμέρκα, και ύστερα από κάλεσμα του πατέρα του, Γιάννη Θεοχαρόπουλου.

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Τρία νεκρά παιδιά σε τρία χρόνια - Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο των κοριτσιών

Οι συγκεντρωμένοι και οι συγκεντρωμένες κουβαλώντας τον ειδικό εξοπλισμό τους, όπως σκι, snowboards, μπατόν και πιολέ, ξάπλωσαν στην πλατεία Συντάγματος, αναπαριστώντας τους πολυτραυματίες θέλοντας, όπως είπαν, να στείλουν το δικό τους μήνυμα για μία «σοβαρή διαδικασία διάσωσης στα βουνά» με καταλληλότερα και εξειδικευμένα μέσα.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ μετά από κάλεσμα του Γιάννη Θεοχαρόπουλου πατέρα του άτυχου σκιέρ, Ερμή Θεοχαρόπουλου που σκοτώθηκε πριν από 2 εβδομάδες στα Τζουμέρκα, με σκοπό να δηλώσουμε την επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία σοβαρή ορεινή διάσωση με ελικόπτερα και εξειδικευμένους διασώστες διότι ο κόσμος που ανεβαίνει πια στο βουνό είναι αρκετός.

 

Τα ατυχήματα γίνονται συχνότερα και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει μία άμεση και σωστή διάσωση, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που έχουν αναπτυγμένο ορεινό τουρισμό και η διάσωση είναι άμεση, μέσα σε λίγα λεπτά, με εξειδικευμένο ελικόπτερο να προσεγγίζει τους τραυματίες και υπάρχει μία σωστή διάσωση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών, Γιάννης Δημητράκης, προσθέτοντας ότι αυτό που ζητούν είναι να δημιουργηθούν διάφοροι σταθμοί με εξειδικευμένα ελικόπτερα και εξειδικευμένους διασώστες, καθώς είναι άλλη η διάσωση στο βουνό και άλλη στη θάλασσα.

«Αυτή την στιγμή όλα τα διασωστικά μέσα και τα ελικόπτερα είναι εξειδικευμένα κυρίως για την διάσωση στη θάλασσα οπότε δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν δυσπρόσιτες πλαγιές στα βουνά με αποτέλεσμα οι τραυματισμένοι να καταλήγουν λόγω έλλειψης έγκαιρης διάσωσης», σημείωσε.

Από την πλευρά της η κ. Χριστίνα που κάνει ορεινή πεζοπορία εδώ και πολλά χρόνια επισήμανε ότι έχουν έρθει προς τιμήν του Ερμή Θεοχαρόπουλου για να απαιτήσουν περισσότερη ασφάλεια στο βουνό: «Οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί, αν πέσουμε και χτυπήσουμε πώς θα έρθει κάποιος να μας πάει στο νοσοκομείο; Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση ώστε να είμαστε ασφαλείς όταν πάμε στο βουνό και να υπάρχουν καλύτερες σημάνσεις στα βουνά για να ξέρουμε σε ποια μονοπάτια περπατάμε».