Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος φέρεται να παραβίασε τους περιοριστικούς του όρους του κι αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό. Σε εκτέλεση του εντάλματος που εκδόθηκε μετά το βούλευμα που αποφασίζει την προφυλάκισή του, ο παρουσιαστής οδηγείται στην Ασφάλεια Αθηνών και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Αιτία είναι ότι δεν εμφανίστηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα ως όφειλε.

Η προφυλάκιση του Φουρθιώτη αποφασίστηκε με βούλευμα, λόγω της παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε αποφασιστεί η υπό όρους αποφυλάκισή του. Ο Φουρθιώτης κατέβαλε 30.000 ευρώ ως εγγύηση κι όφειλε να εμφανίζεται τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, όρο τον οποίο παραβίασε με αποτέλεσμα την αυτόματη έκδοση βουλεύματος για την επιστροφή του στη φυλακή.

Φυλακίστηκε τον Μάιο αποφυλακίστηκε τον Οκτώβρη του 2021

Ο Μένιος Φουρθιώτης στις αρχές Μαΐου του 2021, είχε κριθεί προφυλακιστέος από ανακριτή και εισαγγελέα. Απολογούμενος για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα που σχετίζονται με τις «δήθεν» επιθέσεις στο σπίτι του, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά και τις συνομιλίες που τον «καίνε» με τους δύο συγκατηγορουμένους του. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μένιος Φουρθιώτης.

Στις 5/10/2021 αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, με διάταξη του ανακριτή και την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ. Στους όρους της αποφυλάκισης προβλεπόταν η εμφάνισή του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις.